Miljarder på infrastruktur men inget till Bohusbanan

Beskeden om norra Bohusbananans framtid dröjer. Regeringen har två dagar i rad presenterat sin tiomiljarderssatsning på infrastruktur. Både E45-an mellan Trollhättan och Älvängen och en ny älvförbindelse i Göteborg finns med på listan. Men inte något till Bohusbanan.

Regeringens miljardpaket innehåller så kallade närtidssatsningar, alltså väg- och järnvägsbyggen som kommit så långt i planeringen att det i princip är klart att sätta spaden i jorden -och som nu har pengar säkrade.Norra Bohusbanan platsar inte på den listan.

- Bohusbanan och alla frågor kring de lågtrafikerade banorna kommer sannolikt att finnas med i förslaget till ny infrastrukturplan som skall gälla från 2010 till 2020, säger Birgitta Hellgren, regionaldirektör i Banverket.

Om ett par veckor lägger regeringen fram den infrastrukturproposition som kommer att utgöra grunden för nästa tioårsplan.

- Vad som står där vet jag inte, men vi hoppas att vi skall få en vägledning till hur vi skall hantera de lågtrafikerade banorna, säger Birgitta Hellgren.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista