Sopbergen växer under kommunalstrejken

Kommunalarbetarnas strejk börjar bli besvärlig nu för många invånare i Åmål, Vänersborg och Uddevalla. Det är överfulla soprum , skolor med magsjuka barn och farligt avfall från sjukhem som bekymrar hälsoskyddsfolket just nu i de kommuner där alla kommunalarbetare är uttagna i strejk.
I Uddevalla har miljö- och byggnadsnämnden beslutat om städning av en skoltoalett, där en elev hade kräkts- men övriga toaletter är det ingen som får röra än så länge, även om dom är riktigt snuskiga. Men Ann Britt Svedberg säger till Radio Väst att om strejken fortsätter nästa vecka, då kan det blir riktigt besvärligt I Vänersborg har man beslutat om att forsla bort sopor från ett av sjukhemmen där det finns patienter som fått en smittsam sjukdom- avfallet är smittat och måste bort för att inte blir hälsofarligt. I Åmål är det också sopor från sjukhem som bekymrar miljö- och hälsoskyddskontoret mest. Just nu sitter hälsoskyddsinspektören Kent Gustafsson och formulerar en begäran om skyddsarbete för sjukhemmen. Han har just gjort en inspektion på Ekbacken och konstaterat att soporna är långt över gränsen för det uthärdliga. Cecilia Bergil
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".