Vänersborg

Isstadions läktare ska rivas

Hela läktaren på Isstadion i Vänersborg måste rivas efter den misstänkt anlagda branden i helgen. Det står nu klart efter att kommunen undersökt den förstörda läktaren.

Endel av läktaren står fortfarande kvar efter branden natten till i lördags. Men det skulle vara för farligt att använda den, och därför har Vänersborgs kommun nu fattat beslut om att läktaren ska rivas. Och hur situationen med läktarplatser och omklädningsrum på Isstadion ska lösas framöver har de inblandade ännu inte kommit fram till. Men när det gäller isfrågan så är Peter Nilson, som är chef för Arena Fritid optimistisk. Hittills har vaktmästarna hittat - och lagat - fem hål i rörsystemet, och redan i går beställdes två nya belysningsmaster.

O allt flyter på så tror Peter Nilson att man i slutet av veckan kommer vara ungefär lika långt framme i förberedelserna inför säsongen som man var förra fredagen.

Samtidigt fortsätter polisen utredning om branden, och misstankarna om att den var anlagda är fortfarande högaktuella efter att den tekniska undersökningen visat att det fanns flera brandhärdar på platsen. Hur de startade är dock inte klarlagt ännu.

Idag ska polisen återigen söka igenom brandplatsen med brandhärdshundar som letar efter brandfarliga vätskor. Polisen har också hört flera vittnen, men det har ännu inte lett till något avgörande.