Incestanklagad erbjuds 10 000

Strömstads kommun erbjuder 10 000 kronor i ersättning till den man, som har krävt ett skadestånd på 2,6 miljoner på grund av att han för fyra år sen felaktigt anklagades för sexuella övergrepp på sin dotter.
Flickan omhändertogs på grund av misstankar från en psykolog som hade träffat flickan med anledning av hennes ätstörningar. Efter ungefär en vecka insåg man att det inte fanns nån grund till anklagelserna. Hovrätten konstaterade för drygt ett och ett halvt år sen att pappan HAR rätt till skadestånd eftersom kommunen gjorde en bristfällig utredning. Kommunstyrelsens ordförande i Strömstad, Erland Lundkvist, var tidigare ordförande i nämnden som ansvarade för beslutet att tvångsomhänderta flickan. Han säger att det som pågår nu är en informell dialog mellan mannen och kommunen, och vill därför inte kommentera det hela. Summan 10 000 kronor är framtagen av kommunförbundets jurist.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista