LSK
Fotboll

Ljungskile rasar mot disciplinnämnden

Efter att LSK:s tränare David Wilson stängts av i ytterligare två matcher av Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd reagerar nu klubben kraftigt. Allt tyder på att beslutet nu överklagas.

– Nämnden grundar sitt beslut på misstanke och inte på fakta, säger Jonas Algotsson, informationsansvarig i LSK.

Igår kväll kom beskedet. Efter att ha granskat David Wilsons påstådda ”smygcoachning” i matchen mot Trelleborg för två veckor sedan (se separat artikel) kom Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd fram till att engelsmannen gjort sig skyldig till ett regelbrott. Straffet: Ytterligare två matcher på läktaren.

Ljungskile SK tolkar detta som att Fotbollförbundet motarbetar klubben och vill att de åker ur allsvenskan.

– Det är konstigt att frågan bordlades på det senaste mötet och att straffet träder i kraft nu när vi ska möta Gefle, säger Jonas Algotsson.

Gefles ordförande Leif Lindstrand sitter nämligen med i disciplinnämnden men han var inte med när beslutet om Wilson togs. Algotsson menar dock att det ändå finns anledning att misstänka jäv eftersom Lindstrand funnits i nämndens ”närhet”.

Gefle och Ljungskile möts på lördag och är bittra konkurrenter i kampen om att hänga kvar i allsvenskan.

LSK vänder sig också emot att de straff som klubben drabbats av under de senaste säsongerna saknar proportion. Ifjol fick Ljungskile till exempel böta 100 000 kronor (50 000 från disciplinnämnden och 50 000 från Svensk Elitfotboll) när de placerat ett antal reklamskyltar fel.

Den summan sticker nu i ögonen på David Wilson och ledningen när AIK tilldömts att betala ”bara” 35 000 kronor sedan en huligan i derbyt mot Hammarby nyligen kastat in fyrverkerier på planen, som nästan träffade en spelare.

– Det är tydligen värre att ställa tre skyltar på fel plats, säger David Wilson till Radio Väst.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista