Khennet Tallinger, ordförande i disciplinnämnden. Foto: Janerik Henriksson / SCANPIX.
Fotboll

Tallinger: Bevisningen hade räckt i domstol

Disciplinnämndens beslut att straffa David Wilson med två matchers avstängning i fotbollsallsvenskan har väckt ont blod i Ljungskile. Klubben menar att Svenska Fotbollförbundet försöker få ur dem ur allsvenskan.

– Det är förstås helt fel, vi bryr oss inte om vilken klubb det är utan bara förseelsen, säger disciplinnämndens ordförande Khennet Tallinger.

Ljungskile SK vänder sig mot flera saker när det gäller agerandet från Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd. För det första anser LSK att det inte finns någon bevisning utan bara misstankar om att David Wilson coachade sitt lag i smyg mot Trelleborg för två veckor sedan, då han var avstängd.

För det andra anser sig LSK särbehandlat och föreningens informationsansvariga Jonas Algotsson har tidigare för Radio Väst (se separat artikel) lyft fram flera exempel. Till exempel fick LSK ifjol böta 100 000 för att man placerat ett antal reklamskyltar på fel plats under en match, samtidigt fick Hammarby inget ekonomiskt straff när deras supportrar i en match mot AIK nyligen kastade in fyrverkerier på planen.

– Du hör ju hör det låter. När man inte kan garantera säkerheten för åskådare och spelare blir straffet lägre än för oss, säger Jonas Algotsson.

Khennet Tallinger försvarar dock nämndens position.

– Jag sitter som domare i vanliga fall och detta hade räckt för att fälla en person i en vanlig domstol, säger han till Radio Väst.

Vet ni vem Wilson talade med i telefon under matchen mot Trelleborg?

– Svar nej.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista