David Wilson avstängd två matcher till. Foto: Adam Ihse / SCANPIX.
Sport

Wilson: Ingen överklagan

Ljungskile SK och David Wilson kommer inte att överklaga disciplinnämndens beslut om att stänga av honom i två nya matcher efter misstänkt smygcoachning. Wilson har själv kommit fram till att det inte är någon idé.

– Man blir arg och mörkrädd men jag måste jobba professionellt även om inte de gör det, säger han till Radio Väst.

Svenska Fotbollförbundets disciplinnämnd beslutade i onsdags om att stänga av David Wilson i två matcher sedan en videokamera fångat honom ovanpå sittplatsläktaren när han talade i telefon och gestikulerade vilt i den allsvenska matchen mot Trelleborg för två veckor sedan. Enligt nämnden var det ”uppenbart” att han coachade sitt lag vid tillfället, trots att han var avstängd.

LSK gick i ett öppet brev ut och kritiserade förbundet för det beslutet och även en rad andra bestraffningar som klubben råkat ut för. Det framgick också att avsikten var att överklaga det senaste straffet.

Så blir det inte nu.

– Jag skulle kunna banka huvudet i väggen hur länge som helst, säger David Wilson till Radio Väst.

– Men det är ingen idé att överklaga ett beslut och vänta i fyra veckor på att det ska behandlas när de ändå inte kommer att ändra sig.

Att Wilson låter bli att överklaga ska alltså inte ses som att han tycker att domen var rättvis. Men efter att ha hört Khennet Tallinger i Radio Västs intervju i torsdags (se separat artikel ovan) menar engelsmannen att det vore poänglöst med en överklagan.

– Det som han sa säger allt. De dömer utan bevis och skulle antagligen kasta en överklagan i papperskorgen.

Wilson kommer därmed att missa matcherna mot Gefle på lördag och Halmstad om två veckor. Det är dock bättre än att missa de två avslutande matcherna på säsongen som fallet hade kunnat bli om han hade överklagat och en ny process startat.

– Man måste ändå ha viss respekt för Svenska Fotbollförbundet och att det är de som bestämmer. Det är så jag är uppfostrad inom fotbollen, avslutar Wilson.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista