Nya linjer på olycksdrabbad väg

Efter att flera olyckor inträffat på den nya motorvägen på E6:an förbi Munkedal funderar nu Vägverket på att måla om väglinjer på sträckan.

Sedan vägsträckan togs i bruk i somras har minst 15 olyckor skett där och vid ett 10-tal av dem har bilister kört in i mitträcket.

Kenneth Bryntesson, som var projektledare för vägbygget säger till SR Väst att Vägverket överväger att måla om väglinjerna för att få bilisterna att inte köra så nära mitträcket.

Det finns också förslag på att göra väglinjen närmast räcket ”rugglig” så att bilföraren hör att däcken kör på linjen. Det ska man i så fall göra i vår i samband med att man lägger ny beläggning.

Och redan nu ska fler reflexer sättas upp längs räcket för att det ska synas bättre.

Vid två av de olyckor som inträffat på sträckan har bilförarna uppgett att de fått vattenplaning, och även lyssnare har hört av sig till Sveriges Radio Väst och berättat att vägen blir blixthal vid regn.

Vägverket har undersökt om det kan vara så att regnvatten inte rinner av tillräckligt snabbt på grund av fel på vägens lutningen, men enligt Kenneth Bryntesson har man inte hittat något fel på lutningen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista