UDDEVALLA

Förlust för Kropps mot Eslöv

Lördagens elitseriemöte i Agnebergshallen mellan Kropps Dam och Team Eslöv slutade 24-27 (13-16). Förlusten var den tredje i ordingen på lika många matchet för Uddevallalaget och det var besvikna tjejer som lämnade planen.  Trots förlusten gav slutet av andra halvlek ändå hopp om en ljusare framtid. 

Det var ett vinstsuget Kropps som startade matchen och tjejerna visade sabbt att de var hungriga efter sina första elitseriepoäng. Efter en förhållandevis stark inlednig av matchen tappade kroppsarna fokus och bjöd Eslöv på ett par enkla bollar. Kroppstjejerna gjorde för många enkla misstag och visade lite för stor respekt för sina motståndare. Eslöv har flera landslagsmeriterade tjejer och är en av förhadsfavoriterna till seriesegern, vilket studtals verkade skrämma hemmalaget. Kropps skall nog vara glada att man inte låg uder med mer än tre bollar i halvlek (13-16).

Även inlednigen av andra halvlek hade mer att önska beträffande Kropps spel. Men mycket tack vare matchens lirare Lina Karlsson lyckades laget jobba upp tempot i spelet i mitten av andra halvlek och våga ta viktiga chansningar. Samtliga Kroppstjejer lyfte sig ett steg i slutet av andra halvlek. Mest utmärkande var målskyttara Lina Karlsson och Jenny Alm samtidigt som målvakten Anna Baldesjö stundtals spikade igen målet. Detta resulterade i en tillfällig ledning av matchen för Kropps med 23-22. Eslöv kunde däremot svara och drog därför återigen ifrån Kropps och matchen slutade 24-27.

Ytterligare en tung förlust för Kropps alltså, men delar av den sista halvleken ger minst sagt hopp inför framtiden.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista