UDDEVALLA

Övertygande seger för Kropps herrar

Det blev seger med 31-23 för Kropps herrar när man mötte Eslöv hemma i Agnebergshallen under södags eftermiddagen. Efter en förhållandevis jämn första halvlek kunde kroppsarna dra ifrån Eslöv i andra och på ett övertygade sätt spela hem segern.

Det var en intensiv match redan från start och Kropps visade prov på såväl kyla som kämparnda när man på ett skickligt sätt tidigt tog tag i matchen. Man vågade ta chaser samtidigt som man såg till att inte bjuda Eslöv på några enkla misstag. Uddevallalaget styrde spelet och såg till att hålla ett högt tempo på planen. Trots Kropps övertag i matchen bör ändå första halvlek betraktas som förhållandevis jämn, vilket betydde att halvtidsresultatet var (16-13).

Andra halvlek domierades däremot fullstädigt av Kropps. Utmärkande var själva lagspelet; killarna var sammansvetsade och laget höll rakt igenom en mycket hög nivå. En påtaglig laganda gjorde att samtliga spelare kunde lyfta sig ytterligare ett snäpp. Den höga nivån på spelet gjorde att det är svårt att lyfta fram en spelare som utmärkte sig mer än någon annan. Andra halvlek av matchen gav handboll när den är som allra bäst. Det var fart, teknik och inte minst en otrolig vilja som gjorde att det fullkomligt gnistrade kring spelarna på planen. Dagens match gav helt klart mersmak inför kommande matcher, något jag hoppas sprider sig till alla handbollsintresserade. Dages publiksiffra, 356 personer, kan och bör helt klart förbättras till nästa match med tanke på den underhållning som laget bjöd på.

De unga kroppssupportrarna på läktan hade skrivit att ”Vi är iskalla” på sina plakat. Jag förstår vad de menade, men skulle snarare beskriva laget som brännheta: Håll koll på Kropps i div. 1 södra under vintern, för det här kan bli riktigt, riktigt bra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista