Orust

Tina Ehn röstade mot krav på EU-utträde

Miljöpartiet byter fot i en av sina traditionella hjärtefrågor och släpper kravet på svenskt utträde ur EU.

I medlemsomröstningen sa en knapp majoritet, 55,6 procent, ja till att slopa utträdeskravet, som finns inskrivet i partiprogrammet.

En av dem som röstade för att ta bort utträdeskravet är Tina Ehn, riksdagsledamot från Orust.

- Jag hade en inre kamp, men jag känner att samhället förändras och det händer ju saker i världen som gör att man kan förändra sina ståndpunkter, säger Tina Ehn.

Att EU fått många nya medlemmar och att det finns många stora frågor som skall lösas gemensamt tror Tina Ehn är de viktigaste orsakerna till att miljöpartiet överger sitt utträdeskrav. Det är språkrören Maria Wetterstrand och Peter Eriksson som drivit kravet på att slopa utträdeskravet, men båda har försäkrat att miljöpartiet skall fortsätta att vara ett EU-kritiskt parti.

- Jag är jättekritisk till väldigt mycket. Jag sitter i riksdagens miljö- och jordbruksutskott och det finns väldigt mycket tokigheter som man måste anpassa sig till, säger Tina Ehn.

Bosse Adriansson 0522 - 67 00 55 bo.adriansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista