Politik

Många avhopp från fullmäktige i Bengtsfors

Politikerna i Bengtsfors har haft det blåsigt det senaste året. Och det märks på avhoppen från kommunfullmäktige.
I fullmäktige finns det 35 ledamöter och en tredjedel av dem har antingen hoppat av eller funderat på det offentligt.

Sedan valet har nio ordinarie ledamöter och sex ersättare i kommunfullmäktige i Bengtsfors hoppat av. Avhoppen är från alla partier och beror på att några har flyttat eller så måste de satsa på jobbet.

Men det finns minst fyra som hoppat av i år eftersom de upplever att det har varit svårt med den politiska beslutsprocessen. Med en instabil majoritet - det var ett borgerligt styre från 2006 - har framförallt skolbeslutet skjutits upp, som bland annat innebär skolnedläggningar.

Senaste är det tre från lokalavdelningen av Välfärdspartiet. En ordinarie ledamot och två ersättare avgick efter förra veckans kommunfullmäktige då skolbeslutet blev uppskjutet.

De två som orsakat den pågående politiska rysaren i Bengtsfors, Therese Karlsson och Royne Karlsson, sitter kvar tills vidare. Detta trots att de bara för några veckor sedan skulle hoppa av och berättade det för massmedia. Centerpartister ursprungligen, politiska vildar ett år och nu moderater fortsätter de och politiken i Bengtfors lär nog vara oförutsägbar ett tag till.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".