Föräldrar till mördad flicka anmäler kriminalvården

Föräldrarna till den 20-åriga Trollhätteflicka som blev mördad i Jönköping för ett år sedan har JO-anmält kriminalvården för att flickans mördare har flyttats utan att de blivit informerade.

För drygt år sedan hittades den 20-åriga flickan död i sin studentlägenhet i Jönköping och en 22-årig kamrat till henne, också han från Trollhättan, hade hoppat från fjärde våningen i samma hus. Han misstänktes ganska snart för att ha dödat henne och dömdes så småningom för mord på flickan.

Efter domen har mannen suttit i häkte, först i Jönköping, sedan har han flyttats runt till Uddevalla, Örebro, Uddevalla igen och sen slutligen till Kumlaanstalten.

Föräldrarna har på egen hand ringt runt till kriminalvården på olika håll för att få reda på var mannen befinner sig, Enligt föräldrarna har hans egna önskemål fått styra var har skulle sitta häktad.

Och nu skriver de till JO för att de tycker att de borde fått reda på var han befann sig. De tycker helt enkelt det är obehagligt att ha sin dotters mördare på ett häkte i sin närhet. Han var en person som både deras dotter och övriga familjen litade på.

– Han har lurat oss att tro att han är en normal människa, skriver de i sin JO-anmälan och vi är livrädda för att han manipulerar även häktespersonal. Av denna anlending känner vi stark oro då han finns i vår närhet, slutar inlagan till Justitieombudsmannen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista