Bussförare i sympatistrejk

Nu dras också stadstrafiken i Uddevalla in i Kommunalarbetarförbundets idag månadslånga strejk. Vd:n på Uddevalla Omnibus tycker att det är oförskämt.
Från den 4 juni kl 12 tas ett hundratal bussförare i kommunägda Uddevalla Omnibus ut i sympatistrejk tillsammans med cirka 18 000 andra bussförare och spårvagnsförare (i Göteborg) samt ungefär 500 kommunala parkeringsvakter runt om i landet. De som tas ut i strejk har ett annat avtal inom Kommunal än de som tidigare strejkat. Vd på Uddevalla Omnibus, Lars-Göran Salevik, är urilsken på Kommunals varsel - Vi har just fått ett bra branschavtal, det här är ta mig fan oförskämt att bli inblandad så här, säger han. Bussarbetsgivarnas vd Peter Jeppsson säger till TT att han ser det som en krigsförklaring. Bussarbetsgivarna AB organiserar de stora privata bussbolagen som Swebus, vilket betyder att strejken den 4 juni med 18 000 nya strejkande kommer att slå mot flera av landsvägslinjerna också, men ovisst än hur mycket, eftersom en viss andel av de anställda är anslutna till Transport, till exempel i Vänersborgs Linjetrafik, där bara ett fåtal av förarna är med i Kommunal.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".