Vänersborg

Toppförhandlare kan rädda Wargöns bruk

Kommunstyrelsen i Vänersborg fattade idag det ovanliga beslutet, att tillsätta två stycken förhandlare för att försöka hitta lösningar för att rädda kvar jobben för de anställda på Wargöns Bruk.

S Anders Larsson som är energipolitiskt sakkunnig åt kommunstyrelsen säger till SR Väst att förhandlarna ska analysera möjligheterna att driva företaget vidare, eller komma med alternativa förslag.

Han fick idén att ta in förhandlarna när landshövding Lars Bäckström och Kent Johansson, ordförande i regionutvecklingsnämnden, utsågs av regeringen att samordna insatserna i Västra Götaland med anledning av varslen inom fordonsindustrin.

– Då tyckte jag att det kan man väl översätta till Wargöns bruk, säger S Anders Larsson.

Kan förhandlarna rädda Wargöns bruk?

– Det har jag ingen som helst aning om, men jag känner ändå att det allmänna läget är så pass tufft att varje person som kan få stanna kvar på sin arbetsplats är en välgärning, säger S Anders Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista