Stor brand i Åmål

Branden inatt i Åmål var inte anlagd. Troligtvis var det en kastrull som glömts på spisen och en man har delgivits misstanke om allmänfarlig vårdslöshet.
Branden startade vid två-tiden inatt i ett lägenhetshus på Andrégatan i Åmål. Tre personer, en kvinna och hennes två barn, har fått föras till Uppsala sjukhus brandskadeklinik med allvarliga brännskador, de ska alla akutopereras nu under dagen. De tre skadade är en flicka på 14 år, en pojke på 11 år och deras mamma i 40-årsåldern. Sju andra personer fick föras till sjukhus eller andra vårdinrättningar, men med lindriga skador. Alla i huset på Andrégatan behövde evakueras, den översta våningen, som var i trä, är helt utbränd, men alla 42 lägenheterna i huset är rök- eller vattenskadade. Den man som är misstänkt för att ha orsakat branden bodde i en av lägenheterna. Nu står ett hundratal personer utan bostad. Just nu arbetar kommunen, kyrkan och försäkringsbolag med att ta fram bostäder till dem, det handlar om vandrarhem, hotell och tomma lägenheter i kommunen. Den som vill ha information om släktingar eller liknande kan ringa 0532 - 171 21 för att få information.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".