Trollhättan

Polisen bekräftar gängvärvning

Kriminalkommissarie Thord Haraldsson bekräftar idag att Bandidos supporterklubb X-team, rekryterat medlemmar bland ungdomar i Kronogården i Trollhättan.
– Vi har iakttagelser från Åmål- och Säffletrakten att ungdomar från Trollhättan har kontakt med Bandidos Säffle, och har befunnit sig uppe vid deras lokal. De har också stoppats i trafikkontroller tillsammans med Bandidosmedlemmar, berättar Thord Haraldsson.

I Trollhättan har polisen tillsatt en ungdomsgrupp för att arbeta med den här typen av problem. Men de poliserna har inte haft så lång tid på sig att arbeta bland de unga i Kronogården och säger sig därför inte känna till så mycket.

Det har idag inte gått att nå någon vare sig chefen för ungdomsgruppen eller själva gruppen för en kommentar kring hur de arbetar för att få bättre kunskap kring rekryteringar bland ungdomarna. Inte heller Thord Haraldsson vill uttala sig i den frågan.

– Det är lokala polisen som sköter det och de gör de efter bästa förmåga.

Fera andra poliser som på olika vis arbetar med den här typen av kriminalitet som SR Väst idag varit kontakt med ställer sig idag frågande till huruvida någon blivit utpressad och bötfälld av X-team - en uppgift som också är ny för Thord Haraldsson vid länskriminalen.

– Det är inget jag känner till och kan uttala mig om, säger han.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista