Arbetsmarknad

"Åtgärder behövs till bruksorter"

Vänersborgs och Melleruds kommuner efterlyser åtgärder från regeringsmakten när det gäller Wargöns bruk och Håfreströms burk.

”Hallå ministern, vi vill ha hjälp!” Så kan man sammanfatta ett brev till arbetsmarknadsminister Sven-Otto Littorin från kommunalråd i Vänersborgs och Melleruds kommuner.

De skriver om att de varslade nedläggningarna för Wargöns bruk och Håfreströms bruk - i Vargön arbetar 318 personer och i Åsensbruk 303. Det är stora nedläggningar för trakten och jämfört med Göteborg skulle de drygt 300 anställda motsvara 15 000 arbeten.

Kommunalråden vill har mer hjälp när det gäller arbetsmarknadsåtgärder och en större insats från arbetsförmedlingen, eftersom arbetsförmedlingen inte har resurser nog att finnas på plats på bruken.

Nu väntar de två borgerliga kommunalråden Bo Carlsson och Robert Svensson med stort intresse på arbetsmarknadsdepartementets svar på ropet på hjälp.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".