Vänersborg

Ronnums Herrgård i konkurs

Hotell och restaurang Ronnums Herrgård i Vargön har gått i konkurs. Det var på bolagets egen begäran som Vänersborgs tingsrätt idag omedelbart beslutade om konkurs.

Anita Blomberg-Nygård i Vargön är VD i Ronnums Herrgård. Det enda hon vill säga när vi ringer upp är att hon inte har någon kommentar.
Det var i början av 2000-talet, närmare bestämt i januari 2002, som hotell Ronnums herrgård i sin natursköna omgivning i Vargön fick rent hollywoodsk stjärnglans.
Filmens världsstjärnor som Nicole Kidman, Laureen Bacall, Stellan Skarsgård med flera kom dit för inspelningen av den danske filmregissören Lars von Triers storfilm ”Dogville” och bodde där i åtskilliga veckors tid.

Ronnums Herrgård med anor ända från 1300-talet, då Magnus Ladulås son hertig Erik ägde gården. Den nuvarande huvudbyggnaden är från 1700-talet och under 1900-talet blev Ronnums herrgård en uppskattad gourmetrestaurang som gärna besöktes av näringslivets folk i Tvåstad.

Om bakgrunden till dagens konkurs vet vi ännu inget. Trollhätteadvokaten Leif Gustafsson har utsetts till konkursförvaltare och Ronnums VD Anita Blomberg-Nygård hänvisar bara till honom. Hon säger till SR Radio Väst att hon tycker det är otroligt tråkigt, både för gäster och personal.

Text: Jan Gustafsson 
Epost:
jan.gustafsson@sr.se  
Telefon: 0522-67 00 53

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".