FC Trollhättan laddar
Sport

FC Trollhättan klart för Superettan!

Uppdaterad 09:42
FC Trollhättan är klart för Superettan i fotboll. Trots att de ännu inte spelat den här helgen! Östers IF förlorade nämligen överraskande hemma mot Torslanda och FCT har därmed nått sitt mål.

– Fantastiskt skönt, säger tränaren L-O Mattsson.

Seriefavoriterna Öster (nedflyttade från Superettan ifjol) har inte stått att känna igen under hösten och med två omgångar kvar hade FC Trollhättan inför den här helgen ett gyllene läge på serieguldet. Fyra poäng ner till Öster betydde att en seger imorgon mot Norrby skulle säkra saken men nu blev det klart redan idag.

– Det känns fantastiskt skönt. Jag har länge önskat detta, att få spela några matcher avslappnat, säger L-O Mattsson.

Öster förlorade nämligen hemma på Värendsvallen mot Torslanda med 1-2.

Att Öster skulle förlora idag kom inte som någon överraskning för Mattsson som redan hunnit med att bjuda in Torslandas tränare Jan Lien till Trollhättans segerfest.

– Jag såg matchen på nätet och Öster spelade rakt i gapet på Torslanda som kontrade livsfarligt.

FC Trollhättan bildades 2001 och är en sammanslagning av Trollhättans IF och Trollhättans FK. Målsättningen har hela tiden varit högt ställd och klubben har då och då fått en del kritik för att vägen till elitfotbollen inte legat spikrak.

– Men sju år är ingenting. Nu känns det väldigt kul att byta ut foldern som säger att vi siktar mot superettan och istället sikta mot allsvenskan.

Nu tar du allsvenskan i din mun direkt här. Är inte det lite kaxigt?

–Visionen måste vara allsvenskt spel. Det är många som säger att det inte går att ha elitfotboll i Trollhättan men det har vi motbevisat nu, avslutar Mattsson.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista