Kungsgatan i Uddevalla farligast

Kungsgatan i Uddevalla är den farligaste gatan i hela vårt område. Under första halvåret 2008 misshandlades här nämligen fler personer än på någon annan gata i området, visar polisens anmälningsstatistik.

Det är alkoholen som är den största boven i dramat när det gäller de flesta anmälda misshandelsfallen utomhus; med alkoholen kommer nämligen våldsbrotten.

Tidningen Hem och hyra har tittat närmare på var det är farligast att bo i vårt område genom att ta fram polisstatistik från första halvåret 2008.

Det handlar om oprovocerad misshandel där förövare och offer inte känner varandra sedan tidigare. I de allra flesta fall är det unga människor som är inblandade och männen är överrepresenterade.

Anmälningarna visar att Kungsgatan i Uddevalla har flest anmälda misshandelsfall, tio stycken, vilket gör gatan till den gata där det begås flest brott i hela vårt område.

På andra plats kommer Kungsgatan i Trollhättan med åtta anmälda misshandelsfall. Uddevallavägen i Strömstad hamnar på tredjeplats med fem fall och Kastanjevägen i Vänersborg med tre anmälda brott hamnar på plats fyra, enligt polisens statistik.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista