L-O Mattsson, här under sin tid som tränare i Ljungskile SK.
Sport

L-O Mattsson: "Spelarna får bättre liv"

Fotboll. FC Trollhättans tränare L-O Mattsson var inte nöjd med det egna lagets spel i bortamötet med Norrby igår men det kunde förstås inte stoppa firandet efteråt. FCT är sedan i lördags klart för Superettan och Mattsson ser positivt på framtiden för klubben.

– Spelarnas liv kommer att bli bättre, säger han till Radio Väst.

Det var uppsluppet i omklädningsrummet i Borås Arena på söndagskvällen. FC Trollhättan firades efter matchen som hjältar av den tillresta publiken, trots att Norrby vann matchen med 3-2 i division 1 södra.

Men det spelade ingen roll för Trollhättans del. FCT är klart för Superettan sedan argaste konkurrenten Öster förlorade i lördags och matchen var därför betydelselös.

Innan avresan från Borås till den stundande banketten berättade L-O Mattsson för Radio Väst om sina tankar för framtiden.

– Det är en helt annat värld som öppnar sig nu, säger L-O Mattsson.

– Jag har sagt till killarna att vill ni ha ett bättre liv så ska ni se till att vinna den här serien.

Vad ser du för potential i Trollhättan som fotbollsstad?

– Vi måste ha en vision, höja ögonbrynen och sikta mot allsvenskan. Detta är en stark industristad, befolkningsunderlaget är bra och vi har Högskolan Väst. Förutsättningarna finns.

– Och det gladde mig oerhört att se alla supportrar på läktaren idag.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".