Uddevalla

31-åring misstänks mördad

Polisen misstänker att en 31-årig man från Uddevalla som varit försvunnen sedan slutet av september kan ha blivit mördad.

Den försvunne - 31-årige Daniel Olsson-Smith från Uddevalla - figurerar i en utredning om ekonomisk brottslighet och det har funnits en del hot riktade mot honom, säger Thord Haraldsson på länskriminalen till Sveriges Radio Väst.

Fredagen den 26 september besökte Daniel Olsson-Smith sin far på Bohus-Malmön tillsammans med två syskon.

Efter besöket återvände de till Uddevalla, där 31-åringen släppte av sina syskon vid deras bostäder någon gång mellan två och halv tre på fredagseftermiddagen.

Därefter körde han troligtvis till till sin bostad, där hans bil senare har hittats - liksom hans mobiltelefon.

Tio minuter senare kom det sista livstecknet från honom. Då skickade han han ett sms till en kamrat. Efter det är Daniel Olsson-Smith spårlöst försvunnen.
Han har tidigare alltid varit noga med att ha haft daglig kontakt med sina syskon och anhöriga, enligt Thord Haraldsson.

Polisen har sökt efter honom på flera platser, bland annat med hund.

Inget har framkommit som tyder på att han frivilligt har hållit sig undan och polisen misstänker nu att Daniel Olsson-Smith har blivit mördad.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista