Bilindustrin

Avgörande möte om Volvovarsel

Efter Volvo Personvagnars storvarsel förra veckan har regeringens samordningsmän i Västra Götaland pratat med berörda parter. I dag lämnar de över sin rapport till regeringen.

– Vi har tagit reda på hur man bäst ska använda de resurser som regeringen pratar om. Dessutom är frågan om resurserna finns disponibla, säger Kent Johansson (c), regionutvecklingsnämndens ordförande, som tillsammans med landshövding Lars Bäckström samordnar insatserna för att möta krisen inom fordonsindustrin i Västra Götaland.

Facket anser att regeringen borde söka pengar från EU:s globaliseringsfonder för att hjälpa dem som riskerar att bli uppsagda. Något som regeringen hittills inte sagt ja till.

– Vi har fått höra att de tycker att det är krångligt att söka pengar från de fonderna. Det omaket tycker jag att man får ta sig, säger Mikael Sällström, förhandlingsansvarig på Volvos verkstadsklubb.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".