Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/

Köttsnusk i butiker

Nästan sex av tio charkprodukter i matvarubutiken kan innehålla för mycket bakterier.

Det visar en omfattande granskning av butikspackade charkvaror som har gjorts i 90 butiker i Västra Götaland.

Rostbiffen var allra värst. 18 av 22 förpackningar fick en anmärkning, enligt Lantbrukets Affärstidning.

Granskningen visar att hållbarhetstiderna var för långa, kötthanteringen undermålig och personalens hygien bristfällig.

Förra gången en liknande granskning gjordes var 2005, då fick 38 procent av varorna en anmärkning.

Totalt tog livsmedelsinspektörer i 20 kommuner 153 prover i 90 butiker. Nära 60 procent av proverna fick en mikrobiologisk anmärkning. I många varor hittades även jästsvampar – tecken på att köttet var gammalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".