Segerströms varslar 55 anställda

Segerströms Automotive, som flyttade från Bengtsfors 2004, varslar 55 anställda och 35 inhyrda om uppsägning i Eskilstuna.

Segerströms, som är underleverantörer till fordonsindustrin, lade ner sin fabrik i Bengtsfors för fyra år sen. Flera av de som var anställda där flyttade med till Eskilstuna, men nu riskerar de alltså att bli av med jobbet även där.

En av de är Stefan Björkholm, som varit anställd i Segerströms i 21 år. Han säger till Radio Väst i dag att han hoppas att han inte är bland de som kommer att sägas upp, eftersom han har så många anställningsår totalt i företaget.

Att han är 51 år gammal ser han dock som en stor risk att han inte får något mer jobb om han blir uppsagd.

Även Volvo i Eskilstuna har varslat, så arbetsmarknaden för metallarbetare är inte särskilt god just nu.

Stefan Björkholm säger att han inte vill bli intervjuad på band, för situationen är så jobbig just nu, men att det är flera än han som är i samma läge. Själv har han just köpt ett hus för 1,6 miljoner och flera av de andra som flyttade med från Bengtsfors har byggt nya hus.

I dag sitter facket och företagsledningen i förhandlingar om varslet, som totalt omfattar en fjärdedel av arbetskraften.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".