Polisen har spärrat av huset. Foto: Marie Hedlund/SR Väst
Uddevalla

Anhöriga förhörs om försvinnande

Polisen arbetar nu med att förhöra anhöriga och andra som känner den 41-årige man som har varit försvunnen sedan i måndags.

Mannen äger en nybyggd villa på Lyckorna i Ljungskile och det var därifrån polisen misstänker att han blev bortförd natten mellan söndagen och måndagen.

Polisen har fått information från någon som gjort iakttagelser vid tretiden den natten och en granne till mannen som sveriges radio väst pratat med säger att det hördes ljud från bilar vid den tiden, bildörrar smällde och det hördes som om bilarna rivstartade och körde mycket fort från platsen.

Polisen vet att den försvunne mannen var i huset på söndagen och de misstänker att han lämnat huset mot sin vilja eftersom han lämnat kvar ägodelar som han vanligtvis bär med sig och hans firmabil är fortfarande parkerad utanför. Husets ytterdörr var också uppbruten.

Försvinnandet har likheter med ett annat försvinnande, det som gäller daniel olsson smith som är försvunnen sedan i slutet på september och polisen misstänker att han mördats. Polisen ser likheter eftersom båda lämnat sitt hem väldigt hastigt och båda jobbar inom byggbranschen.

Det har tidigare riktats hot mot mannen från Ljungskile och i våras sköt någon mot hans hus, men om det har samband med hans försvinnandet bekräftar inte polisen.

I dag genomför polisen förhör med anhöriga och arbetskamrater och andra som kan ge information om 41-åringen. Förundersökningen som inletts rör människorov.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista