Polischefen som sparkade häst dömd till dagsböter

Den polischef i Bohuslän som för knappt ett år anmäldes för att ha slagit och sparkat en häst dömdes till 30 dagsböter idag.
Det hela började med att en flicka red på vägen utanför polischefens hus, där bajsade hästen på vägen och ryttaren tog inte hand om avföringen. När polischefen såg vad som hände började han och flickan gräla. Enligt flickan uppträdde han hotfullt, och sparkade hästen och försökte dra ner henne ifrån den. Polischefen menar att han lungt bett henne att ta bort avföringen, men att flickan vägrat, och kallat honom för en jävla idiot. Sen uppfattade han att hon styrt hästen hotfullt mot honom, och för att värja sig, slog han till hästen med öppen hand. Hästen i fråga är ett Russ med mankhöjd på en meter och 22 centimeter. Uddevalla tingsrätt har beslutat att döma mannen för ofredande, på grund av det slag han gett hästen, eftersom det kunnat skrämma både häst och ryttare. Däremot kan man inte bevisa om han har dragit ner flickan ifrån hästen. Polischefen dömdes till 30 dagsböter a 200 kronor för ofredande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".