Bengtfors

Beslut om skolförslag skjuts upp

Uppdaterad 14:55
Hotbreven som skickats ut till politiker i Bengtsfors inför kommunfullmäktigemötet kommer inte påverka beslutet om skolorganisationen. Det säger en av de politiker som hotats.

Per Eriksson, socialdemokrat och vice ordförande i kommunstyrelsen i Bengtsfors, är en av flera politiker som fått hotbrev om skolpolitiken.

– Det står att ”ni ska ge fan i att lägga ner vår skola” och att man ska se sig som förvarnad, berättar han.

Brevet gjorde honom först arg, sedan ledsen.

– Vad är det för trista krafter som finns där ute bland vissa invånare?

På onsdagskvällen är det dags för möte i kommunfullmäktige, men enligt Per Eriksson kommer brevet inte att påverka politikerna när de ska fatta beslut i frågan.

– Vi kommer presentera ett förslag som innebär att återremittera frågan om att flytta sexor, för att ha en dialog med föräldrarna, säger Per Eriksson.

Frågan om att lägga ner bygdeskolor kommer även den återremitteras; politikerna vill få tid att diskutera en så kallad 50-regel som säger att skolan blir kvar om det finns 50 elever.

Föräldern Per Larsson, som bor utanför Steneby, har engagerat sig mot förslaget. Han tar avstånd från hotbrevet men välkomnar att politikerna nu väljer att skjuta upp beslutet.

– Då kan man inte säga annat än att politikerna verkligen lyssnat, säger Per Larsson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista