Daniel Smith Olsson och Peter Larsson
Uddevalla

Tips från hela landet om försvunna

20 utredare jobbar fortfarande med fallet med dom två försvunna männen från Uddevalla och nu säger vittnen att de båda försvunna männen kände till varandra.

Det finns inget i själva polisutredningen som hittills pekar på att Daniel Smith Olsson från Uddevalla och Peter Larsson från Ljungskile känner varandra; likheterna stannar vid att de båda ägnade sig åt ungefär samma saker och i samma bransch.

Men nu har alltså flera personer som polisen talat med hävdat att de båda männen känner till varandra.

Inget livstecken från någon av männen har hittills kommit fram.

En av de återkommande pusselbitarna i kriminalkommissarie Thord Haraldssons utredning är det faktum att det i båda fallen förekommer olika typer av hot, men där finns också en skuldbild.

En sak är faktiska skulder, till myndigheter eller företag, en annan är skulder som skapats utan nåt konkret underlag. Thord Haraldsson förklarar att det till exempel kan röra sig om att någon efter eget godtycke anser sig ha en skuld att driva in.

– De tankegångarna finns med i vårt arbete, säger Thord Haraldsson.

Han vill inte svara på frågan om vilka kriminella organisationer man tittar närmare på, men han bekräftar att det i alla fall rör sig om organisationer och nätverk som har sitt ursprung i Sverige.

Polisen har fått in tips från människor över hela landet som säger sig ha sett någon av de båda försvunna männen och hittills har man undersökt och avfärdat ett par av dessa.

Men andra tips jobbar polisen vidare med.

Ikväll tas fallet upp i TV3:s program Efterlyst. Thord Haraldsson hoppas inte på för mycket men säger att det vore bra med fler tips.

Hasse Aro som är programledare för Efterlyst säger att det här fallet är bland de konstigaste han varit med om.

– Jag tycker det är jättekonstigt. Det är bland det konstigaste jag hört, säger Hasse Aro.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista