Markus Senften (till höger) kan vara borta resten av säsongen. Foto: Adam Ihse/Scanpix

Skadeproblem i LSK:s backlinje

Både Daniel Åkervall och Markus Senften gick sönder på uppvärmningen inför matchen mot IFK Norrköping i onsdags. Värst är läget för Senften som riskerar missa resten av säsongen.

– Det ser inte lovande ut, säger tränare David Wilson till SR Väst.

Markus Senften har haft problem med sitt knä sedan länge och har tidigare använt kortisonspruta. På uppvärmningen på Idrottsparken i Norrköping högg det till igen. Läkaren Leif Swärd tror att det kan vara en benflisa som är lös men han vet inte säkert förrän han hunnit titta på Senften ordentligt.

– Det vi kan hoppas på är att det försvinner lika snabbt som det kom. Men han är inte aktuell mot Malmö (på måndag) och tveksam mot GAIS, säger Wilson.

När det gäller ytterbacken Daniel Åkervall handlar det om en överansträngning i vaden. Problemen kände han av redan inför matchen mot Halmstad i söndags och klev då av en träning. Efter det tränade Åkervall lätt och dagen före matchen mot IFK Norrköping kändes det hyfsat. På uppvärmningen inför matchen kändes det först som vanligt.

– Förrutom lite stelhet kändes det okej. Men så under de sista snabba rusherna före matchstart så högg det till lite extra. Då var det inget snack om att det inte skulle gå att spela, säger Daniel Åkervall till SR Väst.

För att komma tillbaka i tid till matchen mot Malmö FF på måndag kör Åkervall för tillfället rehab i vattenbassängen tillsammans med massören Terry Holmgren.

– I bästa fall kan han vara med mot Malmö men vi kanske väljer att vila honom så att han kan vara med mot GAIS, förklarar Wilson.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista