Tanumshede

Översvämning på Tanums Fönster

Det har regnat och blåst mycket kraftigt inatt, och vattnet ställer till problem på flera håll.

I Tanushede har snickerifabriken Tanums Fönster drabbats av översvämning.Räddningstjänsten arbetar febrilt med att pumpa bort vatten utanför fabriken, för att inte ytterligare spä på översvämningen inne i lokalerna, säger räddningstjänstens Bernt Eriksson till Sveriges Radio Väst. Det är fortfarande oerhörda mängder vatten på utsidan och SMHI spår ytterligare 20 millimeter regn det närmaste dygnet över Tanumshede, säger han. Det är mycket vatten på vägarna, mest söder om vårt område. I Varekil tex är länsväg 734 till hälften översvämmad och kan vara svårframkomlig.

Räddningstjänsten arbetar febrilt med att pumpa bort vatten utanför fabriken, för att inte ytterligare spä på översvämningen inne i lokalerna, säger räddningsledaren  Bernt Eriksson till Sveriges Radio Väst.

Det är fortfarande stora mängder vatten på utsidan och SMHI spår ytterligare 20 millimeter regn det närmaste dygnet över Tanumshede, enligt Räddningstjänsten.

Regnat gör också att det är mycket vatten på vägarna, mest söder om vårt område. I Varekil tex är länsväg 734 till hälften översvämmad och kan vara svårframkomlig.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".