Efter ett åskoväder med hagel och regn tvingade man ställa in matchen. Matchen spelas i morgon i Ljungskile eller ev på Borås Arena. FOTO Adam Ihse / SCANPIX.
Sport

LSK-matchen regnade bort

Fotboll. Det blev ingen match mellan Ljungskile SK och anrika Malmö FF på onsdagskvällen. Ovädret med både hagel och regn blev för mycket för gräsmattan på Starke Arvid som inte bedömdes vara i spelbart skick. Frågan är nu var matchen kommer att spelas imorgon då den måste bli av. Om det inte är möjligt att spela i Ljungskile flyttas den till Borås.

Det myckna regnet i helgen (över 55 millimeter) blev det som stoppade matchen mellan Ljungskile SK och Malmö FF. Skadorna som vädret orsakat blev extra stora på grund av vindbyarna som gjorde att klubben inte kunde nyttja det gigantiska tält som man investerade i inför säsongen och som skulle användas för att föregripa just sådana här situationer.

– Det har blåst femton sekundmeter och det är för mycket, förklarar LSK:s planansvariga Jan Wallberg.

Tältet har således stått oanvänt i helgen och inget har stoppat vattnet som öst ner över Ljungskile.

Domaren Michael Lerjéus var den som testade planens kvalitet med ungefär en timma kvar till avspark och det konstaterades då att den inte var spelbar.

Matchen kommer därför att spelas imorgon tisdag istället men det är oklart var. Ett första test av planen i Ljungskile kommer att göras tidigt på morgonen. Om den inte är spelbar då väntar man ytterligare några timmar. Skulle Starke Arvid inte vara spelbar vid lunch flyttas matchen till Ljungskiles reservarena som är Borås Arena.

Att det därmed kan bli konstgräs imorgon togs emot med besvikelse bland flera i Ljungskilelägret, men tränaren David Wilson var diplomatisk när han uttalade sig i frågan.

– Det är som det är. Vi har gjort bra matcher på konstgräs också, vi tog poäng mot Gefle, säger engelsmannen.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".