Sport

Roland Nilsson kritisk till Ljungskile

Fotboll. Malmö FF:s tränare Roland Nilsson är inte imponerad av Ljungskiles arrangemang efter att ha fått stanna en natt extra i Bohuslän.

– Det ska inte få hända, säger han till Radio Väst inför matchen som trots regnet igår nu kommer att spelas på Starke Arvid.

Matchen mellan Ljungskile SK och Malmö FF i fotbollsallsvenskan skulle ha spelats på måndagskvällen men fick skjutas upp på grund av vattensjuk plan. Händelser av den typen är ganska ovanliga numera sedan samtliga allsvenska klubbar enligt fotbollförbundets reglemente måste ha tillgång till någon typ av täckning av planen.

Det har Ljungskile i form av ett stort tält men det gick inte att sätta upp i helgen när det regnade som mest. Anledningen var att det också blåste. För mycket för att tältet skulle stå pall.

– Det ska inte få hända, säger Roland Nilsson till Radio Väst efter att ha fått stanna en extra natt på hotell i Stenungsund.

– Vi fick boka en extra natt på hotell och börja om. Det störde uppladdningen men nu är det match ikväll och då kan vi inte tänka på det.

Malmö FF:s trupp och Roland Nilsson sov i Stenungsund men tog sig på förmiddagen idag till Ljungskile för att inspektera planen som nu godkänts för spel (det blir således ingen flytt till reservarenan i Borås).

– Att det blev så här är en fördel för hemmalaget. De åker hem till sitt. Vi hade inte grejer med oss för att stanna över, säger Roland Nilsson till Radio Väst.

– Det ska inte kunna hända med de regler som finns idag. Det ska finnas plantäckning så att det ska gå att spela även om det regnar, fortsätter Nilsson.

Du är i Ljungskile och har varit vid Starke Arvid. Vad är ditt intryck?

– Den är fortfarande väldigt sur. De jobbar fortfarande på den. Vi får väl se hur det ser ut ikväll.

Roland Nilsson hoppas nu att Malmö FF ska få ersättning för de extra kostnader som det inneburit att stanna en extra natt i Stenungsund.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".