Jörgen Wålemark protesterade mot straffen men fick inget annat än en varning för det. FOTO Adam Ihse / SCANPIX.
Sport

Augustsson: "Ett horribelt domslut"

Fotboll. Matchbilden i det allsvenska mötet mellan Ljungskile SK och GAIS på lördagseftermiddagen präglades starkt av straffen som gästande GAIS fick efter 24 minuter. Domaren Martin Hanssons beslut i det läget rörde upp känslorna i LSK:s omklädningsrum efter slutsignalen.

– Horribelt. Det är tråkigt att han avgör matchen på det sättet, sa Anders Augustsson som var den som orskade straffen.

Ljungskile började matchen bra och såg starkast ut i mötet med GAIS på lördagen. Fram till den 24 minuten. Då fick GAIS en straff som Björn Andersson gjorde mål på och efter det tvingades LSK att jaga i uppförsbacke, en jakt som blev fruktlös.

Straffen tilldömdes GAIS i samband med en frispark från mitten av planhalvan där bollen lyftes in i Ljungskils straffområde. Domaren Martin Hansson tyckte att LSK-mittfältaren Anders Augustsson agerat ojuste i sitt markeringsspel.

– Det var ett horribelt domslut. Han [Andreas Tobiasson i GAIS] håller handen i ansiktet på mig. Det finns 25 sådana situationer i en match, sa Anders Augustsson om straffen efteråt.

På presskonferensen var händelserna i matchminut 24 i fokus. GAIS tränare Magnus Pehrsson medgav att straffen präglat matchen och David Wilson gick till skarp attack mot domaren Martin Hansson. 

– Ett skamligt domslut. Du kan inte döma en sådan straff i det här läget av säsongen.

Wilson sökte till och med upp domaren Martin Hansson efter matchens slut.

– Jag var inne hos honom efteråt och sa att jag hoppas att du ringer mig och ber om ursäkt i veckan när du har tittat på repriserna. I så fall kan jag åtminstone respektera honom. Nu har jag ingen respekt för Martin Hansson.

Text: Stefan Elofsson
Epost:
stefan.elofsson@sr.se
Telefon: 0522-67 00 00

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".