Centerpartister för EMU

I mer än ett halvt sekel har han varit medlem i centerpartiet -och under några år satt han i riksdagen. Nu arbetar Kjell A Mattsson mot partilinjen i EMU-frågan. Vi fortsätter vår kartläggning av kampanjerna inför folkomröstningen om EMU.
Centerpartiet säger nej till EMU, men det är splittrat parti. En stor del av partistyrelsen är ja-anhängare liksom cirka en tredjedel av partiets väljare och sympatisörer. Kjell A Mattsson från Skee var kommunpolitiker och riksdagsman innan han blev generaldirektör och sedan landshövding. Nu är han med i nätverket Eurocenter. -Jag är övertygad om att ett utvecklat samarbetei Europa är angeläget och bra och därför tycker jag det är självklart att vi skall fullfölja medlemskapet i EU genom att gå med i EMU, säger Mattsson. -Partistyrelsen säger ju inte nej för evigt och jag tycker inte att det finns någon anledning att vänta på det som partiet nu vill göra. Kjell A Mattsson har varit medlem i centerpartiet i mer än 50 år. Att gå emot partilinjen i den här frågan tycker han inte är konstigt: -Om man inte kunde göra det fanns det ju ingen anledning att ha en folkomröstning.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".