Socialdemokrater i samarbete med kpml(r) mot EMU

När socialdemokratiska EMU-motståndare i Malmö valde att samarbeta med det revolutionära partiet kpml(r) gick partisekreteraren i taket. Men i Fyrstad fortsätter samarbetet. Idag avslutar vi vår granskning av kampanjerna inför höstens folkomröstning.
I nätverket nej till EMU Fyrstad finns Uno Hansson, socialdemokrat från Upphärad, Anita Linder, miljöpartist och kommunpolitiker från Uddevalla och Yngve Berlin, kommunfullmäktigeledamot för kpml(r) i Lysekil. Uno Hansson, som är ordförande i nätverket, har tidigare varit ledamot i kommunfullmäktige i Trollhättan och är nu ledamot i kommunrevisionen. Han beskriver nätverket nej till EMU Fyrstad så här: - Vi är egentligen en opolitisk organisation. Det är en fråga vi pratar om det är nej till EMU och det går tvärs igenom, vad jag förstår, de flesta partierna i det här landet, säger Uno hansson När organisationen Socialdemokrater mot EMU i Malmö bildade ett nätverk tillsammans med bland andra kpml(r) reagerade den socialdemokratiske partisekreteraren Lars Stjernqvist och krävde att samarbetet skulle avbrytas med motiveringen att ''Rågången måste hållas mot antidemokratiska krafter''. En fråga om anständighet, sa Stjernqvist. Men Uno Hansson känner sig inte obekväm i sällskapet med kkpml-aren Yngbe Berlin: - Vad jag vet jobbar han bra ihop med andra partier här i Lysekil. Jag ser inte annat än att kpml(r) är demokratiska, säger Uno Hansson och tillägger att han ser det som en stark kraft att jobba med i nej till EMU. Bosse Adriansson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".