Saab varnar 9-5 ägare - Bilen kan tappa hjulen

Mellan 40 000 och 50 000 svenska ägare till Saab 9-5 får brev från Saab Automobile om att kolla skruvarna som hjulen sitter fast med. I en del fall har skruvarna gått av och det finns förare som har tappat ett hjul medan de kört, uppger Expressen.
-Det här är ingen dramatik som uppstår nu, säger Saabs presschef till Radio Väst. Saab erbjuder nu 9-5 ägarna att byta ut hjulskruvarna - Vi ser den här åtgärden, att erbjuda den här nya utformade hjulskruven, som en extra trygghetsåtgärd för våra kunder. Det är en skruv som är lite mer tolerant för att kunden gör ett misstag, säger Christer Nilsson. Misstaget kunder kan göra är att inte rengöra ordentligt mellan hjulnavet och hjulet när hon byter däck, från vinterdäck på stålfälg och sommardäck på lättmetalldäck. För smutsen kan skapa ett glapp som påfrestar skruven så att den kan gå av. Problemet har uppstått på bilmodellen 9-5 och Christer Nilsson pressansvarig på Saab uppmanar oroliga ägare att byta skruven till en nyare och säkrare variant. - De kunder som känner sig oroliga uppmanar vi att komma in till verkstaden och få utbytt till den nya skruven, säger Christer Nilsson, till Radio Väst. Emma Ericsson
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".