Vägarbetare oroliga på jobbet

93.6% av alla som arbetar vid vägarbeten är oroliga allternativt mycket oroliga, för att utsättas för skador när dom arbetar. Skador som händer mellan arbetarna och passerande trafik. Därför har deras fackliga ombud på Seco, väg och ban, stott vid vägarbets sträckan på E6:an vid hogtorp idag, för att prata med bilister om problemet.
Niklas Ryd arbetar för Seco väg och ban, han säger att det blivit värre med åren. Seco gjorde en enkätundersökning bland sina medlemmar för ett par år sedan, och den visade att drygt nittio procent av medlemmarna känner oro när dom ska till arbetet. Och dom senaste åren har de hänt en del svåra olyckor på vägarbetsplatserna. För att få ett bättre arbetsklimat vill seco bland annat få strängare lagar där den som kör för fort innom ett vägarbetsområde för strängare straff, men också att de ska bli 30 förbi dom arbetande.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".