Minst fyra omkom i trafiken

Minst tre personer dog i frontalkollisionen mellan två personbilar vid sextiden i morse på riksväg 45 ett par kilometer norr om Köpmannebro. Och igår kväll omkom en 15åring som kört bil på 172:an mellan Billingfors och Bengtsfors
Enligt polisen var kollisionen så våldsam att båda bilarna är totaldemolerade, den ena med vidhängande släp är dessutom helt utbrunnen. Så om det fanns fler människor i bilarna, har inte polisen kunnat fastställa ännu. Och fanns det det, är de med all säkerhet döda. Men en person har överlevt olyckan, en kvinna, som förts till Uddevalla sjukhus där hon vårdas nu för livshotande inre skador. De tre döda i frontalkrocken imorse på riksväg 45 norr om Köpmannebro är ännu inte identifierade, enligt polisen. Och orsaken till olyckan är inte heller känd. Och igår kväll vid niotiden körde en 15-årig pojke in i en bergvägg på 172 mellan Billingsfors och Bengtsfors och avled omedelbart. Hans två passagerare, en pojke och en flicka också i femtonårsåldern, skadades allvarligt och vårdas på Uddevalla sjukhus. Det var alltså en singelolycka, där pojken i hög fart förmodligen tappade kontrollen över bilen, som for in i bergväggen och sedan studsade upp på vägbanan igen. De tre ungdomarna är hemmahörande i trakten och olyckan skedde alltså på 172-an mellan Billingsfors och Bengtsfors. Vid olycksplatsen på riksväg 45 norr om Köpmannebro, där tre personer omkom och en kvinna skadades allvarligt tidigt i morse, flyter nu trafiken igen, enligt polisen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".