Hunnebostrand

Hunnebostrandsföretag till Arbetsdomstolen

Fackförbundet Byggnads drar ett företag i Hunnebostrand inför Arbetsdomstolen för att ha vägrat förhandla om uppsägningen av en anställd.

Det handlar om en man som var anställd på Hunnebo Marin i ett år, men som var sjukskriven under större delen av tiden. Efter drygt tio och en halv månaders anställning blev mannen uppsagd -i ett rekommenderat brev.

Han tog kontakt med sin fackliga organisation, Byggnads, som i sin tur kontaktade företaget och begärde en förhandling. Företaget svarade -men först efter en påminnelse. Svaret blev att man inte tänkte förhandla med Byggnads. Facket kallade till förhandling igen -och fick samma svar.

Nu stämmer Byggnads företaget för förhandlingsvägran och gör det med stöd av medbestämmandelagen. Byggnads kräver ett skadestånd på 70 000 kronor. Hunnebo Marin har inte tecknat kollektivatval med Byggnads.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".