Jonas "Jojo" Pettersson. Foto: Stefan Sjödin/Scanpix.
Sport

Kontakten med "Jojo" nedlagd

Innan elitseriesäsongen inleddes kallade dåvarande Gripen-tränaren Ingemar Sixtensson Jonas ”Jojo” Pettersson för ett ess i rockärmen. Han sa också att Pettersson fortfarande är Gripen Trollhättans spelare och att man därför har regelbunden kontakt. Så är det inte längre.

– Det går inte att lösa socialt så det är helt nedlagt, säger Gripens ordförande Stellan Edström till SR Väst.

Ingemar Sixtensson sa i slutet av oktober att målsprutan Jonas Pettersson inte var ett avslutat kapitel. Nu är dock den sista punkten satt.

– Det är ganska länge sedan vi över huvud taget hade någon kontakt. Han bor och jobbar som mäklare i Oslo och det går inte kombinera med bandyn, förklarar Stellan Edström och fortsätter:

– Det stämmer att han var intressant inför säsongen och Jonas var väl intresserad av att spela bandy i Gripen igen. Men det fungerar alltså inte.

Enligt norska tidningen Drammens Tidende gjorde Jonas Pettersson comeback för Mjöndalen i söndags i segermatchen mot Vassenga med 6-5. Inget mål från ”Jojo” dock.

Andra nyförvärv det spekulerats kring är de hemvändande svenskproffsen i Ryssland. Där stänger inte Stellan Edström dörrarna helt.

– Om det är någon som är intresserad av att spela i Gripen så är vi öppna för dialog. Men det troligaste är att de återvänder till sina ”hemklubbar”. Vi jagar ingen aktivt, säger Stellan Edström.

Det som enligt Gripens ordförande talar för att en av storstjärnorna skulle kunna välja Gripen är två saker. Det ena att det är en begränsad period kvar av säsongen och att de vill spela. Det andra att de vill prova något nytt.

– Vi är ständigt i kontakt med olika spelare och än så länge är fönstret öppet. Men vi märker ju att det går rätt snabbt. De senaste proffsen kom hem bara för ett par dagar sedan och Olof Englund är redan klar för Hammarby, säger Stellan Edström.

Sandviken kunde till slut värva Daniel Mossberg tack vare en sponsor och Hammarby har i dag gjort klart med Stefan Erixon enligt Bandysverige.se. Hammarby är dock inte intresserade av snart 40-årige Göran Rosendahl.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".