Tre länsmuseer går ihop

Tre stora, tidigare länsmuséer i Västra Götaland , Älvsborgs, Skaraborgs, och Bohusläns ska bli ett - åtminstone som gemensam organisation. Just nu arbetar ledningarna för tre olika, regionala muséer intensivt för att bli överens om den framtida museistrukturen i Västra Götaland.
Regionen kräver en gemensam museiorganisation. Samverkan för effektivitet är mottot. Och då faller gamla strukturer. Från att tidigare ha varit tre allmänpraktiserande länsmuseer där alla tre gjorde allt blir det nu ökad profilering och specialisering. För regionmuseum Västra Götalands del, alltså före detta länsmuseet i Älvsborg, gäller det ökad koncentration på lokal historia, handel och industri. Bohusläns museum satsar ännu mer på hav och kustbygd och för Västergötlands museum gäller i ökad grad jordbruk och historisk centralbygd. Större samverkan mellan platserna i en enda museiorganisation utan att personalen ska minskas. Museibesökarna ska inte påverkas. - Man får gilla läget och göra det så bra som möjligt, säger Bohusläns museums chef Hans Manneby till Radio Väst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".