Gripen Trollhättan "vann" en poäng mot IFK Vänersborg när Misja Pasjkin kvitterade på övertid. Foto: Jesper Larsson/SR Väst.
Sport

Dramatisk derbyupplösning - igen

På Isstadion i Vänersborg var det till slut Gripen Trollhättan som fick jubla högst när Misja Pasjkin fixade 4-4 (1-1) mot IFK Vänersborg på övertid. På annandagen var det IFK som ”stal” en poäng av Gripen men denna gång blev det tvärtom. Pasjkins kvittering betydde att Gripen för första gången tog poäng i Vänersborg i den högsta serien. Annars var Tvåstadsderbyt en match som IFK länge såg ut att vinna.

Jonatan Rask gav Gripen ledningen i den första halvleken men före halvtidsvilan hann IFK:s Andreas Eriksson kvittera. Lagen delade på de få chanser som sågs under den första halvleken.

Ställningskriget fortsatte i den andra där IFK Vänersborg sakta men säkert började äta sig in mer och mer i matchen. Ett mål låg liksom på lut.

Och det kom också. Både en och två gånger. I båda fallen var det Martin Röing som inom loppet av en minut och 40 sekunder, tjugo minuter in i den andra halvleken, nätade. Många var nog i det läget beredda att sätta pengar på hemmaseger.

GBK:s Misja Pasjkin reducerade visserligen till 3-2 med drygt tio minuter kvar men glädjen blev kortvarig då Andreas Eriksson strax där efter åter gav IFK en tvåmålsledning. 

Gripen Trollhättan, som brukar tappa i slutet av matcher, gav dock inte upp denna gång. Mattias Åhlén reducerade på hörna till 4-3 med bara några minuter kvar.

Trollhättelaget var plötsligt det lag som hade initiativet och i den första övertidsminuten letade sig en lyra fram till målfarlige Misja Pasjkin som fri med Peter Johansson inte gjorde något misstag.

4-4 blev därför slutresultatet. En oerhört viktig poäng för Gripen som nu tog sig upp på kvalplats. IFK Vänersborg ligger kvar på sjätte plats i tabellen.

Jesper Larsson
bandy.vast@sr.se
0522-67 00 00
Sveriges Radio Väst P4

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".