Dals-Ed

Elever misshandlade rektor

Tre elever på Hagaskolan i Dals-Eds kommun har polisanmälts för att ha misshandlat rektorn på skolan. Det var när rektorn skulle tillrättavisa eleverna som de svarade med att sparka och slå honom.

Rektorn Hans Åkerlundh säger till Sveriges Radio Väst att eleverna kan ha känt sig trängda och att det kan förklara varför de reagerade som de gjorde.

Han säger också att skolan nu ska försöka ta fram metoder så att något likadant inte händer igen och att samtal med elevernas föräldrar redan är i gång.

– Jag tror på att vi jobbar tillsammans. Inte bara polis och skola utan även tillsammans med de här eleverna och deras föräldrar, om hur skolgången ska vara och se ut, säger Hans Åkerlundh.

Eftersom eleverna inte är straffmyndiga kan polisen inte inleda en förundersökning. Istället har ärendet skickats vidare till de sociala myndigheterna.

Men polisen kan hjälpa till att ta reda på vad som egentligen hände. Något som Per-Erik Vister på Åmålspolisen ställer upp på.

– Jag skulle faktiskt uppskatta om polisen blandades in i det här fallet, för det här är så allvarligt, säger han.

Per-Erik Vister tycker att även ungdomar som inte är straffmyndiga ska få signalen att något sådant här inte är acceptabelt.

Skoob Salihi
0522-67 00 25

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".