Ingvar Oldsberg köpte Bladersnäs för fyra år sedan. Foto:Charlotte Andersson, SR Väst
Bengtsfors

Kommunalråd försvarar Baldersnäsförsäljning

Skattebetalarnas förening tycker att Baldersnäs herrgård såldes för billigt till Ingvar Oldsberg för fyra år sedan. Men den kritiken håller kommunalrådet Per Jonsson i Bengtsfors inte med om.

För fyra år sedan betalade ägaren Ingvar Oldsberg fyra miljoner för Baldersnäs, idag är herrgården till salu igen och Oldsberg begär 18 miljoner.

Skattebetalarna föreningen har kritiserat affären för fyra år sedan och menar att Bengtsfors kommun sålde för billigt, trots att det fanns högre bud.

Men kommunalrådet Per Jonsson håller inte med.

– Det anbudet som Oldsberg hade bedömdes som det bästa när det beslutades och vi står fortfarande fast vid de synpunkterna, säger kommunalrådet.

Per Jonsson säger att Baldernäs var en förlustaffär hela tiden, med förluster på en miljon per år.

– Vi har under den här tiden kunnat spara in ett antal miljoner till våra skattebetalare. Plus att Ingvar Oldsbergs marknadsföring varit väldigt betydelsefull för vår besöksnäring, säger Per Jonsson.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".