Linnéaskolan i Ljungskile

Rektorn på Linnéaskolan svarar på kritiken

Nu svarar rektor Anders Hedman på Linnéaskolan i Ljungskile på den kritik från Skolinspektionen som SR Väst presenterade igår.

– Kritiken stämmer men den kommer för sent. Jag anser att det mesta är åtgärdat nu. Jag anser att vi följer de nationella betygskriterierna i alla ämnen och åller inte med om Skolinspektionens kritik. Att vi skulle ha mycket diskriminering och kränkningar på skolan som inspektionen menar känner jag inte igen. Nu har vi fler behöriga lärare och att styrelsen får kritik för att de anställt mig får stå för dem själva, säger rektor Anders Hedman.

Igår berättade vi att Linnéaskolan i Ljungskile får skarp kritik av Skolinspektionen efter en granskning på skolan hösten 2007. Skolan brister på sju allvarliga punkter som måste åtgärdas snarast. Annars Dessutom måste de förbättra sig på lika många punkter till.

Det handlar om att skolan har för få behöriga lärare och att skolans betygskriterier är ogiltiga. Skolan arbetar inte tillräckligt för att motverka kränkningar och skolans styrelse får kritik för att ha anställt rektorn utan att se till att han hade rätt utbildning. Senast den 7 april skall bristerna på Linnéaskolan vara åtgärdade.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".