Sport

Metodiskt IFK fixade ny poäng

IFK Vänersborg plockade ytterligare en poäng från Sandvikens AIK. En kvittering i den 83:e matchminuten från tvåmålsskytten Tony Eklind fastställde slutresultatet till 3-3. Annars var matchen inte så mycket att hänga i granen då en dålig is gjorde förutsättningarna usla. Men IFK visade än en gång prov på bra moral.
– Vi är rätt coola i utsatta lägen och jobbar på metodiskt och det ger resultat, sa IFK-tränaren Magnus Nordin till SR Väst.

Förutom Tony Eklinds två mål nätade även Patrik Karlsson för IFK som trots poängen fick se sig passerade av Hammarby. Slutspelsplatsen har de blåvita dock kvar då man ligger på en sjunde plats.

Nu börjar VM-uppehållet och det tycker Magnus Nordin känns skönt.

– Det känns som det kommer lägligt då vi känns lite slitna. Framför allt mentalt har det varit mycket med derbyfighter och tuffa matcher mot SAIK och Hammarby så det känns rätt bra att coola ner det nu litegrand.

Tabellplaceringen är han nöjd med och nu ser Nordin ljust på slutet av elitserien.

– Vi ligger där vi ska göra bland dom åtta och har allt iegna händer så det känns bra. Vi känner oss inte slagna av något lag. Som det känns nu och så stabila vi är och vi är med i alla matcher så tror jag vi klarar av en slutspelsplats.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".