Utbildning

Möte om bygdeskolor i Lilla Edet

Skolpolitikerna i Lilla Edet kommer att träffa föräldraföreningarna i de olika kommundelarna på torsdagskvällen angående skolornas framtid.

Enligt utbildningsnämndens ordförande Camilla Waltersson (M) är det tre alternativ som diskuterats och det är vad hon kallar alternativ tre som är mest aktuellt.

Det handlar om att bygdeskolorna i Västerlanda, Hjärtum och Nygård behåller år F till 3 och att förskolan flyttar in i skollokalerna.

Förhoppningen är att det kommunala bostadsbolaget Leifab kan sälja eller hyra ut förskolans lokaler till någon annan verksamhet.

Skollokalerna däremot behöver byggas om för att kunna ta emot de små förskolebarnen, men att bygga om lokalerna kostar inte många hundra tusen, som Camilla Waltersson uttrycker saken.

För eleverna som går i skolan inne i Lilla Edet betyder omdaningen att högstadiet på Strömskolan läggs ner och att alla elever i år 7-9 kommer att gå på Fuxernaskolan.

Mötet för föräldraföreningarna är i kommunhuset klockan 18 på torsdag kväll.

Det slutgiltiga beslutet fattas tidigast i mars tror Camilla Waltersson.

Elisabeth Cederblad
elisabeth.cederblad@sr.se
0522-67 00 58

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".