Bilindustrin

76 varslas på Finnveden

76 personer på Finnveden Powertrain i Trollhättan varslas om uppsägning. På torsdagseftermiddagen informerades de anställda.

Efter tidigare uppsägningar i höstas – då cirka 50 – blir det nu bara ett 40-tal jobb kvar på fabriken om torsdagens varsel fullföljs.

En av de uppsagda är 53-årige maskinoperatören Arve Crondahl från Trollhättan, som arbetat på Finnveden i drygt fyra år.

– Efter dagens besked är det mycket dålig stämning på fabriken. Folk mår inte bra. Det blir inte lätt att få jobb, säger han.

Finnveden Powertrain ska minska personalstyrkan även på sina andra produktionsorter. Totalt lägger man varsel om uppsägning av 226 anställda. 

Hur stor andel av varslet som berör kollektivanställda respektive tjänstemän finns det ännu inga uppgifter om.

En viktig del av Finnvedens åtgärder är att specialisera fabrikerna. Därför flyttas tillverkningen av vipparmar från Trollhättan till fabriken i Kungsör. Trollhättan behåller produktionen av vevstakar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".